Skip to main content
Reserveren

Zomer op de Veluwe

Het is prachtig weer.  Maak er een heerlijke zomer van in Nederland en ontdek de fantastische omgeving van de Veluwe en de steden daar omheen.

Vakantie in eigen land

Hotel Gieling in Duiven is de perfecte uitvalbasis voor een vakantie in eigen land. Dichtbij de Veluwe, dichtbij Arnhem en Nijmegen en dichtbij tal van andere leuke uitjes in de buurt.  De regio biedt mogelijkheden voor jong en oud en is gegarandeerd de perfecte plek voor een Nederlandse vakantie. En dat kan natuurlijk prima, met dat mooie weer.

Tips van Hotel Gieling

De regio kent een breed scala een publiekstrekkers, zoals het Nederlands Openlucht Museum of Burgers’ Zoo. Toch heeft de regio nog veel meer te bieden dan dat. We geven u graag een paar tips voor een zomer op de Veluwe.

Fietstocht naar Fort Pannerden

Een mooie fietstocht door de omgeving. Vanuit Duiven springt u zo op de fiets naar Pannerden. Het is een tocht van zo’n drie kwartier, door een mooie, groene omgeving én met een oversteek over het Pannerdensch Kanaal met de veerpont.

In Pannerden vindt u het indrukwekkende fort Pannerden. Dit is het meest oostelijk gelegen fort van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Tijdens de eerste Wereldoorlog waren zo´n 300 soldaten gelegerd op deze plek. Momenteel is het forst gerestaureerd als publieksattractie en zeker een bezoek waard.

Geen fiets mee? Geen probleem. Bij Hotel Gieling kunt u allerlei soorten fietsen huren!

Verken pittoresk Doesburg

Duiven is omringd met prachtige plekken die u kunt bezoeken. Wat dacht u bijvoorbeeld van Doesburg? Zodra u wandelt door de historische binnenstad, gaat u volledig terug in de tijd. De indeling van de straatjes is nog net zo als in de Middeleeuwen. Inmiddels is de binnenstad ook aangewezen als beschermd stadsgezicht. Trek er dus een middag op uit en breng een bezoek aan deze authentieke stad. Slenter door de straatjes, eet heerlijk ijs en geniet op een terras langs de IJssel.

Kasteel Rosendael

Op zoek naar een fijne omgeving waar ook nog van alles te beleven valt. Ga dan op pad naar Kasteel Rosendael, ook wel De Bedriegertjes genoemd. Naast een bezoek aan het kasteel, mag een bezoek aan het omringd park met veel bezienswaardigheden niet ontbreken. Een heerlijke plek om een dag rond te wandelen en genieten van het moois.

Na terugkomst in Hotel Gieling kunt u genieten van een heerlijk diner en overnachting in een van onze luxueuze kamers. Maak er een mooie zomer van.