OMGEVING ARNHEM & DUIVEN

OMGEVING ARNHEM & DUIVEN

Hotel Gieling ligt in het hart van de Liemers, een streek die ligt ingeklemd tussen de stad Arnhem, Nationaal Park Veluwezoom en de Achterhoek. De regio biedt door de aanwezigheid van de Rijn en de IJssel veel gelegenheid tot het beoefenen van watersporten. De centrale ligging van de Liemers garandeert dat er voor iedereen iets te doen is: lekker wandelen op de Hoge Veluwe, winkelen in Arnhem of heerlijk zwemmen bij recreatiegebied Rhederlaag. Wilt u weten wat u nog meer kan doen? Wij helpen u graag verder met tips en adviezen.

WILT U DE OMGEVING VAN ARNHEM EN DUIVEN IN?
Lekker shoppen of erop uit in de natuur! Boek dan een kamer bij Hotel Gieling.

BOEK NU UW KAMER

ARNHEM

De historische stad Arnhem kent een rijke geschiedenis. In de 13e eeuw kreeg Arnhem stadsrechten en in 1817 werd het de hoofdstad van de provincie Gelderland. De stad was tijdens de Tweede Wereldoorlog de inzet van een zware veldslag met de Rijnbrug als inzet. De lange geschiedenis zorgt ervoor dat Arnhem de bezoeker veel te bieden heeft, van musea tot een gezellig centrum.

GELREDOME

Wat hebben U2, Bruce Springsteen, Madonna en Frans Bauer met elkaar gemeen? Ze hebben allemaal opgetreden in het GelreDome. Dit multifunctionele evenementencomplex is het podium geweest van talloze wereldsterren, waaronder tijdens de goed bezochte Symphonica in Rosso concerten. Behalve concertzaal is het gebouw ook de thuisbasis van voetbalclub SBV Vitesse, dat er sinds 1998 haar thuiswedstrijden speelt. Door een innovatief systeem kan het voetbalveld tussen wedstrijden door naar buiten worden geschoven om plaats te maken voor duizenden muziekliefhebbers of het spectaculaire Monsterjam. Benieuwd welke evenementen er op het programma staan? Kijk op de website.
Hotel Gieling biedt voor GelreDome bezoekers een exclusief arrangement aan inclusief 1 overnachting, diner, ontbijtbuffet en een shuttleservice van en naar de GelreDome. Klik hier voor meer informatie.

BURGER'S ZOO

Met 1,5 miljoen bezoekers per jaar is dierentuin Burgers’ Zoo de best bezochte attractie van Gelderland. Het park is 4,5 hectare groot en biedt onderdak aan ruim 400 diersoorten. Burgers’ Zoo is vooral bekend geworden om de indrukwekkende ‘ecodisplays’, zeer natuurgetrouw nagebouwde leefgebieden. De bezoeker waant zich in de wilde natuur en krijgt zo een kijkje in gebieden waar men anders voor in het vliegtuig zou moeten stappen. De bezoekers van Burgers’ Zoo kan moeiteloos van de Afrikaanse savanne via een tropisch regenwoud en de Mojavewoestijn naar de oceaan van Zuidoost-Azië lopen – een unieke ervaring voor jong en oud.

NEDERLANDS OPENLUCHTMUSEUM

Het verleden komt tot leven in het Nederlands Openluchtmuseum. Op originele wijze biedt dit museum een intiem kijkje in het dagelijks leven van Nederlanders door de eeuwen heen. Aan de hand van historisch accuraat ingerichte gebouwen wordt het wonen en werken in het Nederland van vroeger in beeld gebracht.
Een aantal van deze gebouwen worden ‘bewoond’ door medewerkers van het museum die verkleed als de oorspronkelijke bewoners de bezoekers meer vertellen over hoe het gebouw werd gebruikt. Veel van de gebouwen zijn steen voor steen afgebroken en dan weer op de locatie van het museum neergezet. Dit verklaart de hoge mate van historische accuraatheid.

DE LIEMERS, HELEMAAL GOED!

Vanuit ons hotel kunt u recreëren in het prachtige gebied de Liemers. In deze regio kunt u fietsen en wandelen in een ongerept landschap. U wordt omgeven door rivieren, heuvels en uitgestrekte natuurgebieden. Naast de prachtige omgeving kent het gebied een rijke historie. Eeuwenlang is er klei gewonnen voor de steenindustrie. U ziet dit terug aan de talloze schuren, schoorstenen en pittoreske plaatjes. In de dorpjes kunt u heerlijk winkelen of genieten op het terras.

DUIVEN

De plaats Duiven is een relatief jonge aanwinst voor Nederland. Pas in 1816 werd de plaats overgenomen van Pruissen, de voorloper van het moderne Duitsland. Vanaf midden jaren tachtig begon Duiven sterk te groeien en inmiddels telt de plaats 26.000 inwoners.
Het is vooral bekend vanwege de grote regionale bedrijfsterreinen waar bedrijven als de Makro, MediaMarkt, IKEA en de Intratuin zich gevestigd hebben.

HORSTERPARK

Het Horsterpark ligt tussen Westervoort en Duiven in. De naam van het park verwijst naar een nabijgelegen gebied dat van de Horst heet. In het Horsterpark zijn diverse sportveleden aangelegd die worden omringd door een bos waar u heerlijk kunt wandelen. Een in het oog springend onderdeel is de grote vijver met evenemententerrein. Voor de kinderen is er een speelbos en een kinderboerderij.
Behalve recreatie biedt het park ook een zinvolle dagbesteding voor mensen met een verstandelijke beperking of mensen met verslavingsproblematiek. Meer informatie over het park vindt u op de website.

CENTERPOORT - NIEUWGRAAF

Duiven kent door de aanwezigheid van enkele grootschalige bedrijfsterreinen een regionale functie. Op het bedrijventerrein Centerpoort-Nieuwgraaf hebben zich verschillende grote namen gevestigd zoals de IKEA, WoonExpress, Kwantum MediaMarkt en Praxis. Ook groothandel Makro heeft zich op het terrein gevestigd.
Hotel Gieling ligt op loopafstand van de genoemde winkels. Combineer uw bezoek met een heerlijk diner of een overnachting.

OVERIGE BESTEMMINGEN

Behalve Arnhem en Duiven zijn er nog een groot aantal bestemmingen makkelijk te bereiken vanuit Hotel Gieling. Op slechts korte afstand kunt u vanuit het hotel een bezoekje brengen aan:

– Apenheul
– Apeldoorn
– Mosterdfabriek
– Nationaal Park Hoge Veluwe
– Hoenderloo
– Recreatiepark Rhederlaag
– Doesburg

Wij helpen u graag met het plannen van uw uitstapje. Voor ons team kent de streek geen geheimen meer.