Skip to main content
Reserveren

Heeft u wel eens te horen gekregen dat u een workaholic bent? Iemand die ’s avonds lang op kantoor zit en het altijd druk heeft, krijgt die naam al snel. Maar wat is een workaholic nu eigenlijk? De medewerkers van Hotel Gieling hebben voor u een aantal eigenschappen op een rijtje gezet, want vandaag is het de dag van de Workaholic!

1. Workaholics werken letterlijk en figuurlijk dag en nacht.
2. Mensen die blij zijn dat het weekend is omdat ze dan achterstallig werk kunnen inhalen, zijn zeker workaholics.
3. De lunchpauze van een workaholic bestaat meestal uit een broodje dat aan zijn/haar bureau in enkele minuten naar binnen gewerkt wordt.
5. Iemand die graag alles zelf in handen heeft, zal al vlug veel te veel werk hebben. Delegeren is het codewoord om te veel werk te vermijden. ‘Wat je zelf doet, doe je beter ‘, is de keuze van veel workaholics.
6. Workaholics begrijpen moeilijk dat andere mensen ’s avonds op tijd naar huis gaan ‘s, terwijl ze nog bergen werk hebben. Zij gaan door tot ze gedaan hebben wat ze wilden doen, ook al is hun work-life balance daardoor ernstig verstoord.

U kent ongetwijfeld wel enkele mensen in uw omgeving die aan deze beschrijvingen voldoen. Of misschien voldoet u er zelf aan? Probeer dan vandaag nog wat meer ontspanning op te zoeken; plan bijvoorbeeld uw vergaderingen buiten de deur.

Vergaderen buiten de deur
Een brainstorm met collega’s, een maandelijkse vergadering waarbij de cijfers worden besproken of een halfjaarlijkse meeting om de neuzen weer dezelfde kant op te krijgen; op de meeste kantoren wordt regelmatig vergaderd. Hoe vaak heeft u tijdens een zakelijke bijeenkomst om zich heen gekeken en mensen zien geeuwen, afgewisseld met druk krabbelen op hun notitieblok? Dat is verleden tijd! Een vergadering kan zeer effectief en vernieuwend zijn wanneer deze op een externe locatie plaatsvindt. Het kan inspirerend, comfort en óók ontspanning geven. Wellicht dat u dan ook wat meer de ‘workaholic’ opzij kunt schuiven..

[call_to_action column_size=”1/1″ cs_call_action_title=”Kijk hier voor de beschikbaarheid” cs_call_to_action_bg_img1=”Browse” cs_call_to_action_icon_background_color=”#f4f4f4″ cs_call_to_action_button_text=”Beschikbaarheid” cs_call_to_action_button_link=”Kijk hier voor de beschikbaarheid“][/call_to_action]