Skip to main content
Reserveren

Hoe drinkt u uw koffie het liefst? Houd u het zwarte goud ook echt zwart, verzacht u de koffie met melk en/of suiker of gaat u graag voor een luxe koffiespecialiteit of -cocktail? Met de koude temperaturen van de afgelopen week kunnen we allemaal wel een opwarmer gebruiken. Sluit het diner vanavond daarom eens af met een heerlijke Irish Coffee, het is namelijk Irish Coffee Dag!

Irish Coffee als nagerecht
Waar we jaren geleden standaard ‘een koffie’ bestelden, hebben we tegenwoordig volop keuze uit een varia aan koffiespecialiteiten. De één is nog sterker of juist zoeter dan de ander, en ook het borreltje wordt lang niet altijd meer los geserveerd, maar belandt regelmatig ín de koffie. Vaak zijn deze koffies vernoemd naar de landen waar de likeur vandaan komt. Zo bestaat de Irish Coffee uit een combinatie van koffie, Ierse whiskey, room en suiker. Omdat deze laatste twee ingrediënten ook vaak in een nagerecht terugkomen, is de Ierse koffiespecialiteit een goede drank om uw maaltijd mee af te sluiten.

Het ontstaan van Irish Coffee
Wist u dat de Irish Coffee in eerste instantie ontstond om passagiers na een koude vlucht (de vliegtuigen bevatten destijds nog geen of een slechte verwarming) op te warmen op een Iers vliegveld? Toen één van de passagiers vroeg of de geserveerde koffie toevallig uit Brazilië kwam, antwoordde Joe Sheridan, de bedenker van de drank: “No, my friend, this is Irish coffee.” Als het hen in de winter van 1940 al lukte, dan moet het u vandaag de dag zéker lukken om met een kop dampende koffie te ontsnappen aan de gure buitentemperatuur. Bovendien is een smaakvolle Irish Coffee zeker geen straf…

Natuurlijk vindt u de Irish Coffee op de koffiekaart van Hotel Gieling, als een vast onderdeel van het zeer uitgebreide aanbod warme dranken (zowel alcoholisch als non-alcoholisch). Komt u binnenkort opwarmen in ons restaurant?

Hotel Gieling wenst iedereen een gelukkig, gezond en succesvol 2019 en hoopt u gauw te mogen begroeten voor een persoonlijk dan wel zakelijk verblijf.

[call_to_action column_size=”1/1″ cs_call_action_title=”Kijk hier voor de beschikbaarheid” cs_call_to_action_bg_img1=”Browse” cs_call_to_action_icon_background_color=”#f4f4f4″ cs_call_to_action_button_text=”Beschikbaarheid” cs_call_to_action_button_link=”Kijk hier voor de beschikbaarheid“][/call_to_action]